Мујо и Хасо

Лице

 
(34 гласа)
 

Мујо му вика на Хасо:
- Види си го лицето, знам што имаш доручкувано!
- Е што бе?
- Јајца на око.
- Пф, тоа беше вчера.

 

Facebook    twitter

Магаре

 
(66 гласа)
 

Мујо му вика на Хасо:
- Хасо, тебе уште големи уши ти фалат за бидеш право магаре.
- Брате, па магарињата немаат големи уши.
- Епа брате, тогаш ништо не ти фали.

 

Facebook    twitter

Седум

 
(76 гласа)
 

Мујо се обраќа на Хасо:
- Хасо, знаеш ли дека омилен број ми е 7, роден сум на 07.07.1977, во 7 часот, 7 минути и 7 секунди, на лотарија освоив 7 милиони евра, и сите ги вложив на коњска трка на коњот број 7.
- Уф, па тоа е прекрасно, гарант коњот 7 бил прв...
- Не, седми!

 

Facebook    twitter

На пат

 
(56 гласа)
 

Си биле Мујо и Хасо. Патувале од Белград 3 дена и биле многу гладни и жедни. Отишле во некој ресторан и имало грав стар 3 дена. Хасо се најал, а на Мујо не му се јадело. Кога отишле да спијат Хасо почнал да прди, а на Мујо му сосмрдело. Отишол во WC нашол големо цраво, едниот крај го ставил кај Хасо в гас а другото низ прозорецот. Станува утредента Хасо цел испотен и Мујо го прашува: 
- Што си бе така испотен? 
- Абе цела ноќ сум прдел, газното црево ми излегло надвор па го враќав назад.

 

Facebook    twitter

Талент

 
(37 гласа)
 

Мујо му вели на Хасо:
- Хасо кога бев мал имав талент да станам ватерполист. 
- Епа зошто не си станал ватерполист? 
- Па никогаш не научив да пливам.

 

Facebook    twitter

Телефон

 
(73 гласа)
 

Се шетаат Мујо и Хасо низ пазар и Мујо му вели: 
- Хасо имам нешто важно да ти кажам. 
- Кажи де.
По две секунди му звони телефонот на Хасо и гледа бројот на Мујо и му вели:
- Зошто ми ѕвониш? 
И Мујо му одговара:
- Па важно е, не е за пред сите, за преку телефон е.

 

Facebook    twitter

Полнолетност

 
(54 гласа)
 

Одат Мујо и Хасо во продавница да купуваат жесток пијалок. Земале рум и виски и одат на каса да плакаат. Пред да платат продавачката и вели:
- Ако може лична карта. 
И овие и велат:
- Зошто лична карта, па ние имаме по 42 години. 
- Вие можете да имате и по 100 години, ама низ рафтовите се однесувавте како мали деца.

 

Facebook    twitter

© 2010 All rights reserved.

Make a free websiteWebnode